وکیل جرم آدم ربایی

وکیل جرم آدم ربایی در اصفهان وظایف بسیار سنگینی جهت رسیدگی به پرونده های جنایی دارد. این وکیل یک وکیل دادگستری با تجربه و حرفه ای است که حضور پر رنگی در پرونده های کیفری دارد. این وکلا با استفاده از تمام مهارت های خود به پیشبرد هرچه بهتر و حرفه ای تر پرونده کمک می کنند. احتمالا هنگامی که در مورد آدم ربایی خبری می شنوید، هیچ گاه فکر نمی کنید که این موضوع گریبان گیر شما نیز بشود. در حالی که آمارها نشان می دهند هر ساله به تعداد افرادی که به دلایل مختلف گرفتار آدم ربایی می شوند، افزوده می شود.

هنگامی که بحث آدم ربایی به میان کشیده می شود، چه فرد آسیب دیده و چه مجرم، به دلیل عواقب این مسئله به دنبال گرفتن وکیل مجرب در این زمینه هستند. در این میان وکیل جرم آدم ربایی در اصفهان کسی است که می تواند موکلان خود را از ابتدا تا انتهای پرونده یاری دهد. در ادامه مطلب ضمن اشاره به جرم آدم ربایی، با وظایف وکیل جرم آدم ربایی در اصفهان آشنا خواهیم شد.

جرم آدم ربایی به چه معناست؟
آدم ربایی، از جمله جرایمی است که به طور معمول علیه اشخاص صورت می گیرد. ارتکاب این جرم نه تنها با آسیب های جسمی و سلب آزادی فرد همراه است، بلکه می تواند شخصیت معنوی بزه دیده را نیز مورد هدف قرار دهد. مطابق با قانون، جرم آدم ربایی به معنی گرفتن آزادی یک شخص، انتقال وی بدون رضایت و با استفاده از تهدید، زور یا فریب از محلی به محل دیگر است. به بیان دیگر به بازداشت غیر قانونی یک شخص و جابجایی او بر خلاف خواسته اش آدم ربایی گفته می شود.

بهتر است بدانید این جرم از جمله جرایم غیر قابل بخشش بوده و رضایت شاکی خصوصی به معنای توقف پرونده نخواهد بود؛ بلکه تنها شامل تخفیف می شود و جنبه عمومی جرم به قوت خود باقی خواهد ماند. در حقیقت در این قبیل جرایم امکان گذشت وجود ندارد و قانونگذار در ارتباط با آن سخت گیری بیشتری اعمال می نماید. به همین خاطر در صورت رضایت شاکی نیز، پیگیری جرم توقف نمی یابد. آدم ربایی گذشته از این که با آثار جسمی و روانی مخربی بر بزه دیده همراه است، روح و روان خانواده فرد را نیز در معرض آسیب های جدی قرار می دهد.

عناصر جرم آدم ربایی
به صورت کلی اثبات آدم ربایی از طریق تحقق عناصر تشکیل دهنده جرم امکان پذیر است که در ادامه به هریک اشاره خواهیم کرد:

عنصر قانونی
از منظر قانون مجازات اسلامی، ماده ۶۲۱، ۶۳۱ و ماده واحده قانون تشدید مجازات رانندگان متخلف مصوب سال ۱۳۳۵، آدم ربایی را جرم تلقی می کند. در ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی در تعریف جرم آدم ربایی چنین آمده است: «هرکس جهت مطالبه مال، وجه، انتقام و یا هر قصد دیگری به تهدید، عنف، حیله و یا هر شکل دیگری شخصا و یا به کمک فرد دیگر اقدام به ربودن کند یا شخصی را مخفی نماید؛ به حبس از ۵ تا ۱۵ سال محکوم می گردد».
هم چنین در ماده ۶۳۱ قانون مجازات اسلامی پیرامون مبحث نوزادربایی، اختفا یا تعویض اطفال این گونه آمده است: «اگر شخصی نوزادی را که به تازگی متولد شده است، برباید یا اقدام به اختفای او نماید و یا او را به جای نوزادی دیگر که متعلق به زن دیگری غیر از مادر اصلی طفل است، قلمداد کند، به ۶ ماه الی ۳ سال حبس محکوم خواهد شد».

رکن قانونی آدم ربایی

عنصر مادی
مطابق با ماده ۶۳۱ قانون مجازات اسلامی، ربودن افراد به تهدید، عنف، حیله و یا به هر نحو دیگری عنصر مادی جرم آدم ربایی به حساب می آید. از آن جایی که ربایش فرد و انتقال او از مکانی به محل دیگر بر خلاف میل باطنی وی بوده است، تغییر مکان و جابجایی از عناصر اصلی «ربودن» می باشد. هم چنین ربودن و مخفی کردن نوزاد و تعویض آن ها نیز از عناصر مادی این جرم محسوب می شود.

عنصر معنوی
به نقل از وکیل جرم آدم ربایی در اصفهان یکی دیگر از عناصر سازنده جرم آدم ربایی، وجود رکن معنوی است. در حقیقت تحقق جرم آدم ربایی علاوه بر عنصر مادی و قانونی، وابسته به وجود عنصر معنوی است. بنابراین علاوه بر آگاهی از جرم، نیت و قصد عامل نیز اهمیت خواهد داشت. در این جا آگاهی از رضایت یا عدم رضایت شخص ربوده شده چندان ضرورت ندارد. به همین خاطر به موجب ماده ۶۲۱ قانون تعزیرات جمهوری اسلامی، ربودن انسان زنده ای که بیهوش یا خواب است، مشمول جرم آدم ربایی می شود. انگیزه و قصد مجرم از انجام این کار شرط تحقق این جرم است. شخصی که دست به آدم ربایی می زند، می بایست عامدا و عالما مرتکب چنین جرمی شود.

مجازات جرم آدم ربایی چیست؟
به موجب ماده ۶۲۱ کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی، جزای جرم آدم ربایی ساده، حبس از ۵ تا ۱۵ سال است. بنابراین اگر سن فرد ربوده شده کمتر از ۱۵ سال باشد، آدم ربایی از طریق وسیله نقلیه صورت گرفته باشد و یا فرد ربوده شده دچار آسیب جسمی و یا حیثیتی گردد، متهم به اشد مجازات یعنی ۱۵ سال حبس محکوم خواهد شد. در این میان اگر جرایم دیگری نیز به وقوع پیوسته باشد، به مجازات محکوم علیه اضافه می گردد.

مجازات آدم ربایی

معاونت در جرم آدم ربایی
ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی، معاونت و مشارکت در جرم آدم ربایی را به طور کامل شرح داده است. به موجب این قانون، این افراد معاون در جرم آدم ربایی شناخته می شوند:
هر شخصی که به وقوع آسان تر جرم کمک کند.
هر شخصی که دیگری را با ارعاب، تحریک و به دام انداختن، به ارتکاب جرم ترغیب کند یا با مکر و فریب یا سوء استفاده از قدرت، باعث رخداد جرم گردد.


هر شخصی که ابزار انجام آدم ربایی را آماده یا فراهم نماید و یا راه وقوع جرم را به فاعل عرضه کند.
بهتر است بدانید تحقق معاونت در جرم، همزمانی رفتار انجام دهنده و معاون و در نهایت یکپارچگی هدف، شرط اصلی تحقق جرم است. چنانچه فاعل اصلی، جرم شدیدتر از آن چه قصد معاون بوده است را انجام دهد، مجازات جرم معاون به مراتب خفیف تر خواهد بود.

وظیفه وکیل جرم آدم ربایی در اصفهان چیست؟
در ابتدای امر وکیل جرم آدم ربایی در اصفهان به عنوان یک وکیل خوب و کاربلد اقدام به بررسی مشکلات حقوقی مراجعین می نماید و با اتکا به دانش خود، مشکلات موکلین خود را مطابق با موازین قانونی حل می کند. همان طور که اشاره کردیم، جرم آدم ربایی از جمله جرایم غیر قابل گذشت بوده که توسط مجرم و با استفاده از فعل مادی ربایش انجام می شود. به همین خاطر قانونگذار بسته به شدت جرم، بی نظمی عمومی حاصل از آن و با هدف پیشگیری از تجری شخص مشتکی عنه، اشد مجازات را برای مجرم در نظر خواهد گرفت.

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *