وکیل مواد مخدر در تهران

وکیل مواد مخدر در تهران به چه کسی گفته می شود؟

وکیل مواد مخدر در تهران به کسی گفته می شود که دارای پروانه وکالت معتبر باشد. به طور کلی وکلای دادگستری یا عضو اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری(اسکودا) و یا مرکز وکلا و مشاورین حقوقی قوه قضاییه می باشند. در واقع منظور از وکیل مواد مخدر یکی از وکلای دادگستری است که سابقه و تخصص حرفه ای در پرونده های مربوط به مواد مخدر داشته باشد.

وکیل مواد مخدر در تهران یکی از عوامل موثر در تشخیص وکلای مواد مخدر داشتن تحصیلات دانشگاهی در رشته حقوق جزا و جرم شناسی می باشد.

جرایم مربوط به مواد مخدر از جمله موضوعات مربوط به حقوق کیفری می باشند. در این نوشتار برخی از مهمترین ویژگی های بهترین وکیل مواد مخدر در تهران را مورد بررسی قرار خواهیم داد. همچنین برخی از مهمترین جرایم مربوط به مواد مخدر و شیوه رسیدگی به این جرایم در دادگاه انقلاب را بررسی خواهیم کرد.
وکلای مواد مخدر همچنین ممکن است مدرک وکالت تخصصی در جرایم مواد مخدر را از کانون وکلای دادگستری کسب کرده باشند. مدرک وکالت تخصصی معمولاً به وکلای با سابقه ای که دارای شرایط قانونی هستند، اعطاء می گردد.

وکلای مواد مخدر در اغلب موارد وکالت متهمی را به عهده می گیرند که به اتهام یکی از جرایم مندرج در قانون مبارزه با مواد مخدر تحت پیگرد قرار گرفته است. برخی از مهمترین وظایف وکیل مواد مخدر در تهران از قرار زیر است.

مهمترین وظایف و اختیارات وکیل مواد مخدر در تهران

وکیل مواد مخدر در تهران اگر وکالت متهم را به عهده گرفته باشد، می بایست به نمایندگی او در دادگاه انقلاب حضور پیدا کرده و از متهم دفاع نماید. همچنین وکیل متهم می تواند برای دفاع از او لوایح دفاعیه را تنظیم کرده و به دادگاه انقلاب تقدیم نماید. برخی از جرایمی که ممکن است اشخاص در ارتباط با مواد مخدر به اتهام آن تحت پیگرد قرار گیرند از قرار زیر است:
کشت خشخاش و کوکا به صورت مطلق و کشت شاهدانه به قصد تولید مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی جرم است. مطابق با ماده ۱ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، مرتکب این جرم علاوه بر محکومیت به امحاء کشت به شرح زیر مجازات خواهد شد:
برای بار اول ده تا صد میلیون ریال جریمه نقدی، برای بار دوم پنجاه تا پانصد میلیون ریال جریمه نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق، برای بار سوم صد میلیون ریال تا یک میلیارد ریال جریمه نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق و دو تا پنج سال حبس، برای بار چهارم اعدام.
وارد نمودن، صادر و ارسال کردن، تولید و ساخت انواع مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی جرم است.
نگهداری، توزیع، حمل، خرید، ترانزیت، اخفاء و فروش مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی جرم است.
دایر کردن یا اداره مکانی برای استعمال مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی جرم می باشد.
هر نوع استعمال مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی به هر شکلی جرم است، مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد.
ساخت، تولید، خرید و فروش و نگهداری ابزار و آلات مربوط به ساخت و مصرف مواد مخدر و روانگردان های صنعتی غیر دارویی جرم می باشد.

برخی از مهمترین جرایم مربوط به مواد مخدر

همانطور که اشاره شد وکیل مواد مخدر در تهران، معمولاً وکالت یکی از طرفین دعوی را در پرونده های مربوط به جرایم مواد مخدر بر عهده می گیرد. برخی از مهمترین جرایم مواد مخدر که در قانون اصلاح قانون مواد مخدر بیان گردیده، عبارت از موارد زیر است:
هرکس مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی را به قصد متهم ساختن شخص یا اشخاص دیگر در محلی قرار دهد، مجرم است.
علاوه بر این اگر کسی متهمین و محکومین جرایم مواد مخدر را پناه دهد یا مخفی کند، به موجب قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر مجرم است.
همچنین چنانچه کسی وسایل و ابزار مربوط به ساخت و مصرف مواد مخدر و به طور کلی ادله مربوط به جرایم مواد مخدر را امحاء کند یا مخفی سازد، مجرم است.
اگر مالک یا مستاجر ملک یا قائم مقام قانونی آنان دستور کشت مواد مخدر را در ملک تحت تصرف خویش صادر کند، اگر سبب اقوی از مباشر باشد، به مجازات فاعل مستقل جرم کاشت مواد مخدر محکوم می گردد. در این صورت مجازات مالک ده تا سی میلیون ریال جریمه نقدی و پانزده تا چهل ضربه شلاق تعزیری خواهد بود.
علاوه بر موارد مذکور هرکس بذر یا گرز خشخاش یا برگ کوکا یا بذر شاهدانه را مخفی، حمل یا نگهداری کند به یک میلیون تا سی میلیون جریمه نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق تعزیری محکوم خواهد شد. در خصوص بذر شاهدانه باید قصد مرتکب برای کشت مواد مخدر محرز گردد. کشت شاهدانه برای مصرف خوراکی منع قانونی ندارد.

پیگیری پرونده توسط وکیل مواد مخدر در تهران

مطابق با قانون آیین دادرسی کیفری یکی از حقوق اصلی متهمین جرایم مواد مخدر و سایر جرایم کیفری، حق به همراه داشتن وکیل خوب در تهران یا وکیل دادگستری است. از همان ابتدای تحت نظر گرفتن متهم بنابر ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی کیفری ضابطین دادگستری می بایست حق ملاقات با وکیل دادگستری را به متهم اعلام نمایند.

در ابتدای تحت نظر قرار گرفتن متهم وی می تواند با یک نفر وکیل دادگستری حداکثر به مدت یک ساعت مشاوره حقوقی داشته باشد. مقامات قضایی و ضابطین دادگستری مکلفند شرایط لازم برای برخورداری متهم از این حق را فراهم سازند.

علاوه بر حق ملاقات با وکیل، متهمین جرایم مواد مخدر و سایر جرایم در مرحله تحقیقات مقدماتی و رسیدگی در دادگاه حق دارند یک نفر یا چند نفر وکیل دادگستری را به همراه خود داشته باشند. در صورت واگذاری وکالت به وکیل دادگستری وی می تواند در دادگاه از جانب متهم اظهارات دفاعی خود را بیان نماید. همچنین وکیل دادگستری می تواند به نمایندگی از متهم لوایح دفاعیه را تنظیم کرده و به مقامات قضایی تحویل دهد.

تحقیقات مقدماتی متهمین جرایم مواد مخدر مانند سایر متهمین در دادسرای عمومی و انقلاب محل تحقق جرم انجام می پذیرد. تعقیب متهم به دستور دادستان یا قاضی کشیک صادر می شود. در صورتی که جرم مشهود باشد ضابطین قضایی یا مامورین پلیس متهم را تحت نظر قرار می دهند.

برای مثال اگر مامورین پلیس مبادله مواد مخدر میان دو نفر را مشاهده کنند، می توانند به استناد مشهود بودن جرم آنها را دستگیر نمایند. در این صورت مامورین کلانتری موظفند بلافاصله و حداکثر ظرف مدت یک ساعت دادستان یا مقام قضایی را در جریان دستگیری متهم قرار داده و کسب تکلیف کند. باقی ماندن متهم برای بیش از ۲۴ ساعت تحت نظر مامورین کلانتری ممنوع بوده و متخلفین به جرم بازداشت غیر قانونی محکوم می شوند.

نحوه رسیدگی به جرایم مواد مخدر در دادگاه انقلاب

مطابق با بند پ ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی کیفری رسیدگی به کلیه جرایم مربوط به مواد مخدر در صلاحیت دادگاه انقلاب است. دادگاه انقلاب یکی از انواع دادگاه های کیفری اختصاصی است که در آن به جرایم علیه امنیت، جرایم مواد مخدر و … رسیدگی می شود.

دادگاه انقلاب در موارد رسیدگی به جرایم با مجازات های سنگین که در صلاحیت رسیدگی دادگاه های کیفری یک قرار دارند، با حضور سه نفر قاضی تشکیل می یابد. در مورد جرایمی که مجازات آنها نسبتاً کمتر است، دادگاه انقلاب با حضور یک نفر قاضی تشکیل می گردد.

برای مثال در صورتی که جرم حمل مواد مخدر برای بار اول ارتکاب یابد، مجازات این جرم جزای نقدی است، بنابراین دادگاه انقلاب با حضور یک قاضی به اتهام رسیدگی می کند. در مقابل چنانچه جرم حمل مواد مخدر برای چهارمین بار ارتکاب یابد، با توجه به این که مجازات جرم مذکور اعدام است، دادگاه انقلاب با حضور سه قاضی تشکیل می یابد و تشریفات مربوط به رسیدگی در دادگاه های کیفری یک را رعایت می کند.
به جرایم مواد مخدر در دادگاه انقلاب با حضور متهم و شاکی و وکلای آنان تشکیل می گردد. در ابتدای جلسه دادستان یا نماینده وی کیفرخواست را قرائت می کند و مدارک و مستندات ارتکاب جرم توسط متهم را به دادگاه معرفی می کند. سپس دادگاه از متهم می خواهد که چنانچه اتهامات وارد شده را قبول ندارد، از خویش دفاع کند.

در این مواقع وکیل مواد مخدر نیز می تواند به نمایندگی از متهم دفاعیات مورد نیاز برای برائت متهم را بیان نماید. در صورتی که وکیل دادگستری در ضمن وکالت نامه اختیاراتی از قبیل حق تجدید نظر خواهی، حق جرح شاهد و … را داشته باشد، در دادگاه انقلاب می تواند کارهای حقوقی گوناگونی برای رهایی متهم از اتهامات وارد شده انجام دهد.

مهمترین اختیارات وکیل مواد مخدر در تهران

برخی از مهمترین وظایف و اختیارات وکیل مواد مخدر در تهران عبارتند از:
وکیل مواد مخدر در تهران به نمایندگی از موکل خویش می تواند مدارک و مستندات مورد نیاز مبنی بر برائت متهم را ارائه نمایند. مطابق با اصل آزادی تحصیل دلیل، وکلای دادگستری به هر مدرک، موضوع یا واقعه ای که در سرنوشت دادرسی موثر باشد می توانند استناد نماید.

البته باید در نظر داشت که شیوه به دست آوردن دلایلی که در دادگاه استفاده می شوند، می بایست قانونی باشد. بنابراین اگر وکیل به اقرار ناشی از شکنجه شخص دیگر یا مدارکی که به سرقت رفته اند، استناد نماید دادگاه دلایل ارائه شده را استماع نخواهد کرد.

تقاضای احضار شهود و مطلعین؛ یکی دیگر از اقداماتی که وکیل مواد مخدر در تهران ممکن است انجام دهد، تقاضای احضار شهود و مطلعین می باشد. با توجه به این که اظهارات شهود و مطلعین پرونده نقش مهمی در سرنوشت دعوا ایجاد می کند، وکیل متهم یا شاکی می تواند از دادسرای عمومی یا دادگاه انقلاب تقاضای احضار یا جلب شهود و مطلعین را داشته باشد.

در این صورت اگر مقام قضایی حضور شهود و مطلعین را برای روشن شدن ابعا پرونده ضروری دانست، دستور احضار شهود و مطلعین را صادر می کند. در صورتی که شهود و مطلعین بدون عذر موجه از حضور در دادسرا یا دادگاه خودداری نمایند، مقام قضایی می تواند دستور جلب آنان را صادر نماید.

اعتراض به آراء؛ یکی دیگر از اختیارات وکیل مواد مخدر در تهران که می بایست در ضمن وکالت نامه به آن تصریح شود، اختیار اعتراض به آرای کیفری است. معمولاً آرای صادر شده توسط محاکم کیفری از قبیل قرار بازداشت موقت، حکم محکومیت به جرایم مواد مخدر و … از جمله آرای قابل اعتراض به شمار می روند.

مسئولیت مدنی، انتظامی و کیفری وکیل مواد مخدر در تهران

هرچند عقد وکالت عقد جایزی است و وکیل و موکل در هر زمان می توانند آن را فسخ کرده و از آن خارج گردند، لیکن این به معنای عدم مسئولیت موکل و وکیل در برابر یکدیگر نیست. مطابق با قانون مدنی چنانچه از اقدامات وکیل یا ترک فعل او به موکل خساراتی وارد شود، وکیل می بایست از عهده پرداخت خسارات وارد شده به وکیل برآید.

همچنین در صورتی که وکیل مواد مخدر در راستای انجام وظایف خود مرتکب جرمی شود، مطابق با قوانین جزایی به جرم او رسیدگی می شود.
برای مثال اگر وکیل دادگستری برای پیروزی در پرونده مدارکی را جعل کند، به اتهام جرم جعل در اسناد رسمی موضوع ماده ۵۳۲ قانون مجازات اسلامی تحت پیگرد قرار می گیرد.

در این موارد و همچنین در مواردی که وکلای دادگستری در انجام وظایف خود مرتکب تخلفات انتظامی شوند، دادسرا و دادگاه انتظامی وکلا به موضوع رسیدگی می کند. در صورتی که تخلف وکیل توسط دادگاه انتظامی محرز گردد، ممکن است پروانه وکالت او باطل شود یا تعلیق گردد.

میزان حق الوکاله وکیل مواد مخدر در تهران

وکیل مواد مخدر در تهران در ازای خدمات حقوقی خود مبلغی را تحت عنوان حق الوکاله از موکل دریافت می کند. به طور کلی میزان حق الوکاله مطابق با توافقات صورت گرفته میان وکیل و موکل تعیین می گردد.

در صورتی که توسط وکیل و موکل در مورد میزان حق الوکاله توافقی صورت نگرفته باشد، میزان حق الوکاله وکیل مواد مخدر در تهران مطابق با تعرفه تصویب شده توسط رئیس قوه قضاییه در زمینه میزان حق الوکاله وکلا، مشاورین حقوقی و کارشناسان حقوقی تعیین خواهد شد. در صورتی که وکالت به صورت تعزیری باشد، میزان حق الوکاله توس کانون وکلا تعیین می گردد.

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *