وکیل امور مالیاتی در تهران

توانمندی وکیل امور مالیاتی

شاید زمانی که نام امور مالیاتی را می شنوید کلمات حسابداری، حسابرسی، مودی مالیاتی و … در ذهن شما تداعی شود. در این نوشتار توضیح خواهیم داد که یک وکیل امور مالیاتی در تهران در واقع چه وظایفی دارد و در چه زمینه هایی فعالیت می کند. وکیل امور مالیاتی فردی است که در باید در امورات حسابداری و مالیاتی دارای تجربه و مهارت باشد.

البته این موضوع به این معنی نیست که وکیل امور مالیاتی در زمینه حقوقی توانمند نیست، بلکه علاوه بر تبحر و توانمندی در زمینه حقوقی در امور مالیاتی نیز مهارت دارد. در واقع یک وکیل امور مالیاتی باید توانمندی کافی را در دفاع از موکل خود که همان مودی مالیاتی است در جلسات دادگاهی و رسیدگی به پرونده داشته باشد. از نظر حقوقی و امور مالی، مالیات یکی از روش های تامین بودجه در هر کشوری محسوب می شود. در واقع مالیات در حقوق کشور ما دسته بندی های متفاوتی دارد.

وکیل امور مالیاتی تهرانانواع مالیات در قانون

هر کدام از افراد حقیقی و حقوقی که مالیات به آن ها تعلق بگیرید، مودی مالیاتی شناخته می شوند. یکی وکیل امور مالیاتی باید در زمینه های انواع مالیات در ایران توانمند باشد. اما در حالت کلی انواع مالیات در ایران به دسته بندی های زیر تقسیم می شوند:

مالیات بر درآمد املاک یا دارایی: در واقع این نوع از مالیات به دسته ای از امور مالیاتی گفته می شوند که بر املاک و دارایی تعلق می گیرد. در واقع یک فرد حقیقی ممکن است مال و اموالی را از راه های مختلف مانند ارث به دست آورده باشد. در این حالت باید مالیات مربوطه به ارث را پرداخت کند.

در واقع هدف از مالیات بر درآمد به نوعی تعدیل ثروت در یک جامعه محسوب می شود. این نوع از مالیات اصولا برای جوامعی به کار می رود که سطوح طبقاتی مالی بسیار گسترده می باشند. در حالت کلی مالیات بر دارایی طبق قوانین کشور شامل مالیات بر ارث و مالیات حق تمبر می شود.

مالیات بر املاک و مستغلات: این نوع مالیات در واقع در سه دسته بندی تعریف شده است. این دسته بندی مالیات بر املاک و مستغلات به شرح زیر می باشند:

  • دسته بندی اول شامل مالیات بر اجاره املاک و مستغلات می باشد.
  • دسته بندی دوم مالیات بر املاک و مستغلات شامل مالیات بر نقل و انتقال املاک است.
  • دسته بندی سوم مالیات بر املاک و مستغلات شامل مالیات بر مستغلات خالی از سکنه می باشد.

مالیات بر ارزش افزوده: این نوع مالیات در واقع نوعی از مالیات محسوب می شود که در سال های اخیر در قانون تعریف شده است. این مالیات در واقع از افرادی اخذ می شود که حقیقی و حقوقی هستند و شامل این دسته بندی از مرحله تولید تا عرضه کالا می شوند. در واقع افراد مشمول مالیات بر ارزش افزوده سه گروه هستند.

این سه گروه شامل گروه های مصرفی، درآمد و تولیدی می باشند. این افراد باید در زمان مقرر شده مالیات را پرداخت نماید. در صورت عدم پرداخت مالیات توسط افراد مذکور جریمه هایی برای این افراد در نظر گرفته خواهد شد. مودیان مالیاتی باید در مورد تاریخ پرداخت مالیات دقت کافی را داشته باشند.

مالیات بر مشاغل: دسته بندی دیگری از مالیات ها، مالیات بر مشاغل است که به افراد صاحبان مشاغل و کسب و کار ها تعلق می گیرد. در واقع فردی که فعالیت اقتصادی انجام می دهد، موظف است در موعد مقرر به عنوان مودی مالیاتی پرداخت مالیات را انجام دهد.

ماده ۹۳ قانون مالیات های مستقیم در این مورد توضیح می دهد که:

« درآمدی که شخص حقیقی از طریق اشتغال به مشاغل یا به عناوین دیگر غیر از موارد مذکور در سایر فصل های این قانون در ایران تحصیل‌ کند پس از کسر معافیت های مقرر در این قانون مشمول مالیات بر درآمد مشاغل می باشد.
‌تبصره (اصلاحی ۲۷/۱۱/۱۳۸۰) – درآمد شرکت ‌های مدنی (‌اعم از اختیاری یا قهری) و همچنین درآمد های ناشی از فعالیت ‌های مضاربه در صورتی که عامل (‌مضارب) ‌یا صاحب سرمایه شخص حقیقی باشد تابع مقررات این فصل می‌باشد.»
و …

ماده ۵۲ قانون مالیات های مستقیم

در حالت کلی مالیات های مستقیم طبق ماده ۵۲ قانون این مالیات ها به این شرح تعریف می شود:
« درآمد شخص حقیقی یا حقوقی ناشی از واگذاری حقوق خود نسبت به املاک واقع در ایران پس از کسر معافیت های مقرر در این قانون ‌مشمول مالیات بر درآمد املاک می باشد.

‌تبصره (منسوخه ۲۷/۱۱/۱۳۸۰) – درآمد املاک شرکت ‌هایی که تمام سرمایه آن ها به طور مستقیم یا با واسطه متعلق به دولت است تابع مقررات این فصل نبوده و از طریق ‌رسیدگی به دفاتر تشخیص خواهد شد.»

مودی مالیاتی و وکیل امور مالیاتی

تمامی مواردی که به نام عناوین مشمول مالیات شناخته می شوند دارای مودی مالیاتی هستند. در برخی موارد ممکن است در زمینه های مختلفی مودی مالیاتی برای پرداخت مالیات مربوطه با مشکلاتی مواجه شود. در این حالت ضروری است که مودی مالیاتی به یک وکیل امور مالیاتی در تهران مراجعه نماید.

در واقع یک وکیل امور مالیاتی می تواند در زمینه های متفاوتی لایحه هایی برای دفاع از موکل خود تنظیم نماید. حوزه هایی که یک وکیل امور مالیاتی باید در آن توانمند باشد شامل موارد ذکر شده در پاراگراف پیشین می باشد.

در واقع در تمامی مراحل مربوط به پرداخت مالیات و طرح دادخواست و لایحه یک وکیل امور مالیاتی باید با مودی مالیاتی همراه باشد. یک وکیل امور مالیاتی حوزه اختیاراتی دارد که از این طریق می تواند مشکل مودی مالیاتی خود را حل و فصل نماید. در نظر داشته باشید که وکیل امور مالیاتی را شما می توانید با توجه به رزومه کاری فرد و همچنین معرفی افراد و موسسه های معتبر انتخاب نمایید.

نتیجه گیری
یک وکیل امور مالیاتی باید در هر مرحله از روند دادخواست و جلسات دادگاهی با مودی مالیاتی همراه باشد. البته با توجه به نوع پرونده امور مالیاتی یک وکیل باید در مراحل متفاوتی با مودی مالیاتی حضور داشته باشد. اما در حالت کلی این مراحل که یک وکیل امور مالیاتی الزاما باید حضور داشته باشد به شرح زیر می باشد:

  • هیئت های حل اختلاف
  • هیئت های تجدید نظر
  • شورای عالی مالیاتی
  • ماده ۲۵۱ مکرر
  • دیوان عدالت اداری
  • و …

یک مودی مالیاتی به عنوان فردی که ممکن است در مورد این امورات درگیری های زیادی داشته باشد باید برای انتخاب یک وکیل امور مالیاتی در تهران و یا سایر شهرستان ها دقت عمل کافی را داشته باشد.

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *