وکیل انحصار وراثت در اصفهان

تعریف انحصار وراثت و انواع ورثه در قانون اساسی

یکی از موضوعات قانونی مهم که پس از فوت اشخاص، دامنه‌ی گسترده‌ای از پرونده‌های دادخواهی را به خود اختصاص می‌دهد، موضوع انحصار وراثت است. موضوعی پیچیده که با کمک بهترین وکیل انحصار وراثت در اصفهان، به یکی از راحت‌ترین پرونده‌های حقوقی تبدیل خواهد شد!

اما پیش از آن، بهتر است با بررسی برخی مفاهیم حقوقی، با آگاهی و شناخت بهتری در این مسیر پر پیچ و خم گام بردارید. در قانون اساسی ایران، زمانی که فردی فوت می‌کند و شناسنامه‌ی وی باطل می‌گردد، وراث اجازه‌ی دخل و تصرف در ماترک(اموال به‌جا مانده از متوفی) را ندارند.

این اموال می‌توانند شامل اموال منقول(اموالی که قابلیت نقل و انتقال دارند) و اموال غیر منقول(اموالی که نمی‌توان آنها را جابجا کرد مانند زمین و …) باشند. مهم نیست که شما همسر متوفی هستید و یا فرزند وی! تنها زمانی می‌توانید به این اموال دسترسی داشته باشید که مراحل قانونی انحصار وراثت را طی کرده باشید.

در این زمان، شما به گواهی انحصار وراثت احتیاج دارید. در این گواهی، تعداد ورثه پس از فوت ذکر می‌گردد. این گواهی از آن جهت حائز اهمیت است که با مشخص نمودن وراث، از ایجاد دعاوی نابجا جلوگیری می‌کند. وراث طی رای دادگاه و با تکیه بر شواهد قانونی تعیین می‌شوند.

به همین علت است که گواهی انحصار وراثت ارزش قانونی دارد. رابطه‌ی وارثان با متوفی به دو صورت سببی و نسبی است. البته وراث زمانی نسبت به ترکه(ارثیه) مالکیت قطعی پیدا می‌کنند که دیون متوفی از جمله دیون مالی، وصایا، هزینه‌ی کفن و … را ادا کرده باشند.

بررسی انواع ورثه و سهم هر یک، از ماترک

به عنوان وکیل انحصار وراثت در اصفهان، می‌توانیم بگوییم که تقسیم‌بندی وراث در قانون اساسی به این گونه است:

  • وارثان درجه یک: پدر، مادر، فرزندان و نوه‌ها.
  • وارثان درجه دو: اجداد پدری، اجداد مادری، خواهرها و برادرها.
  • وارثان درجه سه: عمه، عمو، دایی، خاله و فرزندان آنها.

همسر در هیچ‌ یک از طبقه‌بندی‌های فوق قرار نمی‌گیرد. زیرا که در هر حالت دارای ارثیه‌ای مشخص از جانب متوفی می‌باشد.
آیا می‌دانید میزان سهم‌الارث هر یک از این افراد چقدر است؟ با توجه به قوانین گوناگونی که در قانون اساسی در نظر گرفته شده است، سهم‌الارث افراد اینگونه محاسبه می‌گردد:

  • سهم‌الارث زوجه: در صورت وجود فرزند، ۸/۱ اموال و در صورت نبود فرزند، ۴/۱ اموال است.
  • سهم‌الارث زوج: در صورت وجود فرزند، ۴/۱ اموال و در صورت نبود فرزند، ۲/۱ اموال است.
  • سهم‌الارث مادر: اگر متوفی خواهر و برادر داشته باشد، سهم مادر ۶/۱ است و در غیر این صورت، ۳/۱ خواهد بود.
  • سهم‌الارث پدر: اگر متوفی فرزند داشته باشد، سهم‌الارث ۶/۱ است و در غیر اینصورت ۳/۱ خواهد بود.
  • سهم‌الارث فرزندان: وراثی که تک فرزند هستند، مابقی اموال پدر را به ارث می‌برند. اگر متوفی چند فرزند داشته باشد و جنسیت فرزندان یکسان باشد، سهم هر یک با دیگری برابر است. اما در صورت مختلط بودن جنسیت فرزندان، فرزند پسر دو برابر فرزند دختر سهم می‌برد.
  • سهم‌الارث خواهر و برادر: از آنجایی که سهم‌الارث خواهر و برادر متوفی، قوانین زیادی را به خود اختصاص می‌دهد و دارای پیچیدگی‌های فراوانی است! پیشنهاد می‌کنیم برای آگاهی از مقدار سهم هر یک، با وکیل انحصار وراثت در اصفهان مشورت نمایید تا از میزان دقیق ارثیه آگاه شوید.

انواع گواهی انحصار وراثت و روند دادخواهی

در روند پرونده‌های انحصار وراثت، گواهی حصر وراثت مورد نیاز برای دادخواهی پرونده‌، به طور کلی به گروه‌های زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • گواهی محدود: این گواهی برای اموال متوفی که ارزش آنها کمتر از ۰۰۰/۰۰۰/۵۰ ریال است صادر می‌شود. روند دریافت این گواهی بسیار ساده است و زودتر نیز صادر می‌گردد.
  • گواهی نامحدود: این نوع گواهی برای ماترکی صادر می‌شود که ارزش آن بیشتر از ۰۰۰/۰۰۰/۵۰ ريال باشد. برای صدور این گواهی، نیاز به انتشار آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار است. این گواهی‌ مراحل بیشتری دارد و زمانبرتر است.
    طیف وسیعی از قوانین برای صدور گواهی انحصار وراثت وجود دارد که منحصرا در مقاله‌ای جداگانه به آنها پرداخته‌ایم و شما عزیزان می‌توانید در سایر صفحات وب سایت ما آنها را مطالعه نمایید.

اما برای دریافت گواهی انحصار وراثت می‌بایست مراحل زیر را با دقت پشت سر بگذارید:

  • تهیه‌ی فرم درخواستِ گواهی انحصار از شورای حل اختلافِ نزدیک به آخرین محل سکونت متوفی، تکمیل و تحویل آن به شورای حل اختلاف.
  • مراجعه به دفتر اسناد رسمی به همراه تمامی مدارک هویتی وراث و متوفی، به همراه ۳ شاهد که وراث را تایید کنند.
  • ارائه‌ی شهادت‌نامه به شورای حل اختلاف.
  • مشخص‌کردن مالیات اموال منقول و غیر منقول.
  • مراجعه به شورای حل اختلاف و ارائه‌ی رسید اموال.
  • انتشار آگهی فوت متوفی در روزنامه کثیرالانتشار.
  • اعتراض به گواهی انحصار وراثت(در صورت وجود اعتراض).
  • تقسیم ارثیه با حضور تمامی وراث یا نماینده‌ی قانونی آنها. حتی یکی از وارثان می‌تواند از سایرین وکالت قانونی بگیرد و بجای آنها در این جلسه حضور یابد.

تقسیم ماترک به کمک وکیل انحصار وراثت در اصفهان

صدور گواهی انحصار وراثت تقریبا۳۰ تا ۴۰ روز طول می‌کشد و بسته به نوع اموال(منقول یا غیر منقول) و حتی محل سکونت وراث(ایران و یا خارج از ایران) این بازه دچار تغییر خواهد شد.

به همین علت، حضور وکیل انحصار وراثت در اصفهان به شما عزیزان کمک خواهد کرد تا مراحل انحصار وراثت را به درستی پشت سر بگذارید. توجه داشته باشید که امر انحصار وراثت، موضوع بسیار پیچیده‌ای است و بدون کمک و همیاری یک وکیل آگاه، دلسوز و با‌تجربه نمی‌توانید این مراحل را به درستی پشت سر بگذارید.

موارد بسیار زیادی از دعاوی حقوقی وجود دارند که وارثان به علت نداشتن دانش کافی، دچار خسران و یا اخاذی افراد سودجو شده‌اند. از این رو، حضور وکیل انحصار وراثت در اصفهان می‌تواند تضمین‌کننده‌ی راه شما باشد.

دانشِ به روز، آگاهی کامل از تمامی مراحل حقوقی، تسلط به زیر و بم قوانین انحصار وراثت، دلسوزی، درک متقابل، خلاقیت ذهنی و … از جمله ویژگی‌های یک وکیل کاردان است. به علت اهمیت پرونده‌های حصر وراثت، حتما در انتخاب وکیل مناسب و مورد اطمینان دقت نمایید. زیرا که در پایان کار، هیچکس پاسخگوی ضرر و زیان شما نخواهد بود.

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *