وکیل خانواده در تهران

وکیل خانواده در تهران کیست؟

مطابق با قانون آیین دادرسی مدنی طرفین دعاوی حقوقی می توانند یک نفر وکیل دادگستری را به عنوان نماینده قانونی خود به محاکم دادگستری و سایر مراجع اداری و قضایی معرفی نمایند. وکیل دادگستری کسی است که دارای پروانه وکالت معتبر باشد. ( وکیل شیرزاده بهترین وکیل خانواده در تهران جهت مشاوره تماس حاصل نمایید )

مطابق با لایحه قانونی استقلال وکلا مصوب سال ۱۳۳۳ اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری (اسکودا) مرجع اصلی برای صدور پروانه وکالت است. علاوه بر مرجع مزبور به موجب ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه مصوب سال ۱۳۷۹ مرکز وکلا و مشاورین حقوقی قوه قضاییه نیز می تواند در صورت احراز شرایط لازم برای متقاضیان، پروانه وکالت دادگستری صادر نماید.
مطابق با ماده ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب ۱۴۰۰، اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری می بایست هر سال حداقل یک بار نسبت به برگزاری آزمون وکالت مبادرت نمایند.

وکیل خانواده در تهران فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته تحصیلی حقوق و سایر مدارک دانشگاهی و حوزوی معادل آن، می توانند در آزمون وکالت شرکت نمایند. پذیرفته شدگان در آزمون وکالت پس از سپری نمودن دوران کارآموزی وکالت و شرکت در مراسم تحلیف، موفق به کسب پروانه وکالت پایه یک می شوند.
به طور کلی منظور از وکیل خانواده در تهران وکلایی می باشند که در زمینه دعاوی خانوادگی فعالیت دارند. بی تردید این موضوع نیز مستلزم داشتن سوابق موفقیت آمیز در مورد پذیرش دعاوی خانوادگی است.

در واقع وکلای دعاوی خانوادگی همان وکلای دادگستری هستند که تجربه شرکت در دعاوی خانوادگی و مهارت های لازم برای پیگیری امور حقوقی مربوط به خانواده را دارند. علاوه بر این برخی از وکلای متبحر و با تجربه دارای مدرک وکالت تخصصی در زمینه امور خانوادگی می باشند. در این نوشتار مهمترین شرایط و وظایف وکیل خانواده در تهران را مورد بررسی قرار می دهیم.

شیوه واگذاری وکالت به وکیل خانواده در تهران

مطابق با قانون آیین دادرسی مدنی واگذاری وکالت به وکیل خانواده در تهران مستلزم انعقاد عقد وکالت و تنظیم وکالت نامه است. در اغلب اوقات وکالت نامه به صورت کتبی نگارش یافته و تعهدات و وظایف وکیل و موکل در آن قید می گردد. لکن از نظر قانونی انعقاد عقد وکالت تنها به شیوه کتبی انجام نمی گیرد. عقد وکالت ممکن از به شیوه شفاهی و یا حتی از راه دور انعقاد یابد. برای مثال موکل می تواند با استفاده از تلفن یا سامانه های اینترنتی نسبت به انعقاد عقد وکالت با وکیل دادگستری مبادرت نماید.

وکلای دادگستری در ازای خدمات حقوقی خود از قبیل طرح دادخواست، تنظیم لوایح دفاعیه، حضور در جلسات دادگاه و … اجرتی تحت عنوان حق الوکاله دریافت می کنند. میزان حق الوکاله دریافتی توسط وکیل تابع خواست و توافق موکل و وکیل است. در صورتی که وکیل و موکل در مورد میزان حق الوکاله توافق نکرده باشند، میزان حق الوکاله مطابق با تعرفه قانونی میزان حق الوکاله وکلا و اجرت مشاورین حقوقی مصوب رئیس قوه قضاییه تعیین خواهد شد.

وظیفه اصلی وکیل خانواده در تهران به عهده گرفتن نمایندگی اشخاص در امور مربوط به حقوق خانوادگی می باشد. همچنین هنگام وجود اختلافات خانوادگی و رسیدن کار به محاکم دادگستری، وکیل خانواده می تواند به نمایندگی از زوجین یا یکی از آنها در دادگاه خانواده حضور پیدا کردن و دعوای حقوقی طرح نماید. در ادامه برخی از وظایف اصلی و اقدامات قابل انجام توسط وکیل خانواده در تهران را مورد بررسی قرار می دهیم.

وظایف وکیل خانواده در تهران

وکیل خانواده در تهران می بایست عضو کانون وکلای دادگستری مرکز و یا مرکز وکلای قوه قضاییه استان تهران باشد. وکلای سایر نقاط ایران نیز می توانند نمایندگی اشخاص را در محاکم دادگستری شهر تهران به عهده بگیرند، لیکن وکلایی که پروانه وکالت آنها مربوط به شهری غیر از تهران است، نمی توانند فعالیت خود را در شهر تهران متمرکز سازند.

وکیل خانواده در تهران می تواند به نمایندگی از موکل خویش در دعاوی حقوقی شرکت نماید. برای شرکت در دعاوی حقوقی وکیل خانواده ممکن است یکی از اقدامات زیر را انجام دهد:

طرح دعوی؛ یکی از اقدامات رایجی که توسط وکلای خانواده انجام می شود، طرح دعوی در دادگاه خانواده است. مطابق با ماده ۲ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ رسیدگی به دعاوی خانوادگی از قبیل دعوای نکاح، دعوای طلاق، دعوای نامزدی و خسارات ناشی از بر هم زدن آن، دعوای نفقه و مهریه و … در صلاحیت دادگاه خانواده قرار دارد.

برای طرح دعوی در دادگاه خانواده می بایست مطابق با مقررات قانونی دادخواست حقوقی تنظیم شده و به دفتر دادگاه تحویل گردد. دادخواست برگه چاپی مخصوصی است که مشخصات طرفین و موضوع دعوی در آن قید می شود. کسی که وکیل خانواده به نمایندگی از او در دادگاه خانواده طرح دعوی می کند، خواهان نام دارد.

دفاع از خوانده؛ کسی که دعوای حقوقی بر علیه او طرح می گردد خوانده قرار دارد. برای مثال اگر زوجه بر علیه زوج دعوای الزام به طلاق را طرح نماید، زوج خوانده دعوی قرار می گیرد و می بایست در برابر ادعای خواهان از خود دفاع نماید. وکیل خوانده می تواند با حضور در جلسات دادگاه خانواده یا تنظیم لوایح دفاعیه این وظیفه را انجام دهد.

اعتراض نسبت به آرای مراجع قضایی

یکی دیگر از وظایف وکیل خانواده در تهران این است که به نمایندگی از موکل خود نسبت به آراء و احکامی که توسط مراجع قضایی صادر شده است اعتراض نماید. در این موارد وکیل می بایست درخواست تجدید نظر خواهی یا فرجام خواهی را تنظیم کرده و به دادگاه صادر کننده حکم یا دادگاه صلاحیت دار تجدید نظر تقدیم می نماید.

وکالت در ازدواج و طلاق

علاوه بر دعاوی حقوقی و کیفری که اشخاص می توانند وکالت در آن را به وکلای دادگستری واگذار نمایند، اعمال حقوقی مربوط به حقوق خانواده را نیز می توان به وکلای دادگستری واگذار کرد.

برای مثال زن و مرد می توانند وکالت در ازدواج را به وکیل دادگستری بسپارند. در این صورت وکیل می تواند به نمایندگی از زوجین یا یکی از آنان در دفترخانه اسناد رسمی حضور پیدا کرده و عقد ازدواج را منعقد سازد.

همچنین وکیل ممکن است در طلاق وکالت داشته باشد. البته باید در نظر داشت که انجام هر نوع طلاق در حقوق کنونی ایران مستلزم صدور گواهی عدم سازش توسط دادگاه خانواده است. در هر حال اگر وکیل دادگستری از طرف شوهر وکالت در طلاق داشته باشد می تواند با حضور در دفاتر اسناد ازدواج و طلاق و ارائه وکالت نامه و گواهی عدم سازش، به نمایندگی از زوج صیغه طلاق را جاری سازد.

به طور کلی همه امور قانونی که انجام آن مستلزم مباشرت شخص نباشد، قابل وکالت دادن است. در نتیجه انجام اقدامات دیگری که در رابطه با حقوق خانوادگی صورت می گیرند را نیز می توان به وکیل دادگستری واگذار کرد. برای مثال شوهر می تواند پرداخت نفقه یا مهریه زوجه را به یک نفر وکیل خانواده در تهران واگذار نماید.

شیوه رسیدگی در دادگاه خانواده

همانطور که اشاره شد یکی از اصلی ترین وظایف وکیل دادگستری شرکت در دعاوی حقوقی می باشد که در دادگاه خانواده طرح می شود. در ادامه ضمن بررسی برخی از مهمترین دعاوی مطروحه در دادگاه خانواده، شیوه رسیدگی در این دادگاه را مطابق با قانون حمایت خانواده مورد بررسی قرار خواهیم داد:

دعوای طلاق توافقی؛ یکی از انواع دعاوی قابل طرح در دادگاه خانواده دعوای طلاق توافقی می باشد. در دعوای طلاق توافقی زوجین برای جدا شدن از یکدیگر تصمیم مشترکی اخذ می کنند. بنابراین در بسیاری از موارد وکیل طلاق توافقی به نمایندگی از زوجین در دادگاه خانواده حضور یافته و درخواست صدور گواهی عدم سازش را طرح می نماید.

در این صورت دادگاه نخست تلاش می کند میان زوجین صلح و آشتی ایجاد کند. در صورتی که اقدامات دادگاه برای منصرف ساختن زوجین از تصمیم خود کارساز نبود، قاضی دادگاه گواهی عدم سازش را صادر می کند.

دادگاه ضمن صدور گواهی عدم سازش در مورد کلیه حقوق مالی و غیر مالی زوجین مثل حق نفقه، مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت و … تعیین تکلیف می کند.

پس از صدور گواهی عدم سازش زوجین یا وکلای آنان سه ماه فرصت دارند تا در دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق حضور پیدا کرده و نسبت به جاری ساختن صیغه طلاق مبادرت نمایند. همانطور که اشاره شد در صورتی که شوهر در زندان باشد یا به دلیلی مثل بیماری نتواند در دفترخانه حضور پیدا کند، سردفتر اسناد رسمی به نمایندگی از شوهر و به دستور دادگاه، صیغه طلاق را جاری می سازد.

شیوه رسیدگی به طلاق غیر توافقی

بر خلاف طلاق توافقی در طلاق غیر توافقی زوجین بر سر طلاق با یکدیگر توافق ندارند. در واقع یکی از زوجین موافق طلاق و طرف دیگر مخالف طلاق است. به طور کلی در دعاوی خانوادگی ممکن است یک یا چند موضوع مختلف در ضمن یک دادخواست طرح شده و به آن رسیدگی شود.

رسیدگی به اختلافات خانوادگی در دادگاه خانواده مستلزم رعایت تشریفات خاصی است. دادگاه پیش از رسیدگی می تواند موضوع را برای ایجاد صلح و سازش میان زوجین به شورای حل اختلاف ارجاع نماید.

همچنین ممکن است دادگاه موضوع را به داوری ارجاع دهد. در این صورت هر یک از زوجین می بایست یک نفر را به عنوان داور به دادگاه معرفی نماید. داور باید داوری را قبول کند و در جلسات داوری حضور یابد.

در صورتی که مطابق با مقررات قانونی رای داور اجراء صادر شود، طرفی که را بر علیه او صادر شده است نمی تواند از اجرای آن خودداری کند. در صورتی که از اجرای رای داور خودداری شود، ذینفع می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کرده و اجرائیه رای داوری را دریافت نماید. اجرائیه رای داوری مطابق با قانون نحوه اجرای احکام مدنی لازم الاجراء خواهد بود.

در صورتی که طرفین در خصوص تعیین داور نیز به توافق نرسند. دادگاه خانواده موضوع را مورد بررسی قرار داده و رای صادر می نماید. مطابق با قانون حمایت خانواده دادگاه خانواده با حضور یک نفر قاضی مرد و یک نفر قاضی زن تشکیل می گردد. قضات دادگاه خانواده می بایست متاهل بوده و حداقل چهار سال سابقه خدمت قضایی داشته باشند. نظر قاضی زن در دادگاه خانواده نظر مشورتی است و تصمیم گیرنده نهایی در خصوص آرای صادره قاضی مرد است. البته قاضی مرد می بایست ضمن حکمی که صادر می کند به نظر قاضی زن اشاره نماید.

شیوه های مشاوره حقوقی با وکیل خانواده در تهران

وکلای خانواده نه تنها ارائه دهنده خدمات وکالت در دعاوی و تنظیم لوایح حقوقی می باشند، بلکه می توان با وکیل خانواده در تهران مشاوره حقوقی نیز داشت. امروزه به طور کلی دو شیوه برای مشاوره حقوقی با وکیل خانواده وجود دارد. شیوه حضوری مستلزم مراجعه حضوری به دفاتر وکالت با گرفتن وقت قبلی است.

در این روش مشاوره گیرنده در حضور وکیل مشاور موضوع حقوقی مطروحه را توضیح می دهد. وکیل مشاور در مقابل راهکارهای حقوقی مناسبی که برای حل مسئله وجود دارد را به مشاوره گیرنده معرفی می نماید.

وکیل در ازای خدمات مشاوره ای خو حق مشاوره دریافت می کند. مشاوره حقوقی با وکیل خانواده در تهران به معنای واگذاری نمایندگی قانونی برای طرح دعاوی و … نیست. مشاوره گیرنده تنها از علم و اشراف وکیل نسبت به موضوعات و قوانین حقوقی استفاده می نماید.

شیوه دیگری که برای مشاوره حقوقی با وکیل در حال رواج یافتن است، شیوه غیر حضوری می باشد. در شیوه غیر حضوری مشاوره حقوقی با وکیل، بدون نیاز به مراجعه به دفاتر وکالت و گرفتن وقت قبلی، می توانید به سامانه های اینترنتی موسسه های حقوقی مراجعه نمایید و با وکلای متخصص در زمینه دعاوی خانوادگی مشاوره حقوقی داشته باشید. علاوه بر این مشاوره حقوقی به شیوه غیر حضوری با استفاده از تلفن و ارتباطات مخابراتی نیز ممکن است. در شیوه غیر حضوری معمولاً حق مشاوره وکیل با استفاده از کارت های اعتباری عضو شبکه بانکی شتاب پرداخت می شود.

پایان یافتن وکالت وکیل خانواده در تهران

در صورت بروز هر یک از شرایط زیر وکالت وکیل خانواده در تهران پایان می یابد:
پایان یافتن موضوع وکالت؛ در صورتی که وکالت نامه موضوع معینی مثل طلاق توافقی داشته باشد، با انجام موضوع وکالت نامه، عقد وکالت میان وکیل و موکل خاتمه می یابد.
استعفای وکیل؛ عقد وکالت از جمله عقود جایز است، یعنی هر کدام از طرفین موکل و وکیل می تواند آن را خاتمه دهد.
اخراج وکیل؛ همانطور که اشاره شد مکل نیز ممکن است، وکیل را اخراج نماید. تا زمانی که اخراج وکیل به اطلاع او نرسیده باشد، اقداماتی که به عنوان وکالت در حق موکل خود انجام می دهد، از نظر قانونی معتبر است.

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *